Skillnad mellan versioner av "Professorsstaden"

Från Lundanamn
Hoppa till: navigering, sök
 
(24 mellanliggande versioner av 2 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
Professorsstaden karakteriseras främst av villor och stora enfamiljshus av olika karaktärer, men en del annan bebyggelse finns också. I området ligger Botaniska trädgården. Villorna tillkom som ett resultat av universitetets expansion på tidigt nittonhundratal.
+
<div class="textbredd">
  
 +
'''Professorsstaden''' karakteriseras främst av villor och stora enfamiljshus av olika karaktärer, men en del annan bebyggelse finns också. Botaniska trädgården ligger i den här stadsdelen.
 +
Villorna tillkom som ett resultat av universitetets expansion på tidigt nittonhundratal. Stadsdelen gränsar till [[Stadskärnan]] med gräns i [[Östra vallgatan]] och [[Biskopsgatan]]; i norr mot [[Norra innerstaden]] med gräns i [[Sölvegatan]] som sedan slingrar sig runt gamla Farmakologen och Gerdahallen vidare upp mot Fysicum; i öster mot [[Tuna]] och [[Norra universitetsområdet]] via [[Tornavägen]] och i söder gränsar området mot [[Stampelyckan]] och [[Södra innerstaden]] med gräns i [[Dalbyvägen]].
  
Professorsstaden gränsar till [[Centrala innerstaden]] med gräns i [[Östra vallgatan]] och [[Biskopsgatan]]; i norr mot [[Norra innerstaden]] med gräns i [[Sölvegatan]] som sedan slingrar sig runt gamla Farmakologen och Gerdahallen vidare upp mot Fysicum; i öster mot [[Tuna]] och [[Universitetsområdet]] via [[Tornavägen]] och i söder gränsar området mot [[Stampelyckan]] och [[Södra innerstaden]] med gräns i [[Dalbyvägen]].
 
  
'''I området finns'''
+
I stadsdelen finns
 
*Kvarter  
 
*Kvarter  
 
**[[Domus]]
 
**[[Domus]]
Rad 11: Rad 12:
 
**[[Sankt Jörgen]]
 
**[[Sankt Jörgen]]
 
**[[Spetelöv]]
 
**[[Spetelöv]]
 +
**[[Sunna]]
 +
 +
 
*Gator
 
*Gator
 +
**[[Bokhållaregången]]
 +
**[[Celsiusgatan]]
 +
**[[Dalbyvägen]]
 +
**[[Docentgatan]]
 +
**[[Gerdagatan]]
 +
**[[Kapellvägen]]
 +
**[[Kursorgången]]
 +
**[[Linnégatan]]
 +
**[[Nationsgatan]]
 +
**[[Olshögsvägen]]
 +
**[[Otto Lindblads väg]]
 
**[[Pedellgatan]]
 
**[[Pedellgatan]]
 +
**[[Polhemsgatan]]
 +
**[[Pålsjövägen]]
 +
**[[Räntmästaregången]]
 
**[[Sankt Jörgens väg]]
 
**[[Sankt Jörgens väg]]
 +
**[[Sjögatan]]
 +
**[[Studentgatan]]
 
**[[Sölvegatan]]
 
**[[Sölvegatan]]
 +
**[[Tornavägen]]
 +
**[[Vaktkarlsgången]]
 +
**[[Östervångsvägen]]
 +
 +
 +
*Parker, torg och platser
 +
**[[Sankt Jörgens park]]
 +
**[[Sunnaparken]]
 +
**[[Tornaplatsen]]
 +
 +
</div>
 +
 +
[[Kategori: Lund]]
 +
[[Kategori: Stadsdelar]]
 +
[[Kategori: Centrum]]

Nuvarande version från 21 februari 2020 kl. 10.07

Professorsstaden karakteriseras främst av villor och stora enfamiljshus av olika karaktärer, men en del annan bebyggelse finns också. Botaniska trädgården ligger i den här stadsdelen. Villorna tillkom som ett resultat av universitetets expansion på tidigt nittonhundratal. Stadsdelen gränsar till Stadskärnan med gräns i Östra vallgatan och Biskopsgatan; i norr mot Norra innerstaden med gräns i Sölvegatan som sedan slingrar sig runt gamla Farmakologen och Gerdahallen vidare upp mot Fysicum; i öster mot Tuna och Norra universitetsområdet via Tornavägen och i söder gränsar området mot Stampelyckan och Södra innerstaden med gräns i Dalbyvägen.


I stadsdelen finnsPersonliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda