Skillnad mellan versioner av "Professorsstaden"

Från Lundanamn
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
 
<div class="textbredd">
 
<div class="textbredd">
  
'''Professorsstaden''' karakteriseras främst av villor och stora enfamiljshus av olika karaktärer, men en del annan bebyggelse finns också. Botaniska trädgården ligger i denna stadsdelen.  
+
'''Professorsstaden''' karakteriseras främst av villor och stora enfamiljshus av olika karaktärer, men en del annan bebyggelse finns också. Botaniska trädgården ligger i den här stadsdelen.  
 
Villorna tillkom som ett resultat av universitetets expansion på tidigt nittonhundratal.
 
Villorna tillkom som ett resultat av universitetets expansion på tidigt nittonhundratal.
  

Versionen från 14 november 2014 kl. 14.26

Professorsstaden karakteriseras främst av villor och stora enfamiljshus av olika karaktärer, men en del annan bebyggelse finns också. Botaniska trädgården ligger i den här stadsdelen. Villorna tillkom som ett resultat av universitetets expansion på tidigt nittonhundratal.

Professorsstaden gränsar till Centrala innerstaden med gräns i Östra vallgatan och Biskopsgatan; i norr mot Norra innerstaden med gräns i Sölvegatan som sedan slingrar sig runt gamla Farmakologen och Gerdahallen vidare upp mot Fysicum; i öster mot Tuna och Universitetsområdet via Tornavägen och i söder gränsar området mot Stampelyckan och Södra innerstaden med gräns i Dalbyvägen.

I stadsdelen finns  • Parker, torg och platser


Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda